Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas:

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • naleśnik 1 sztuka
    • świeży szpinak 150 g
    • pokrojony w kostkę ser sałatkowy typu bałkańskiego 50 g
    • masło 1 łyżeczka
    • oliwa 1 łyżeczka
    • sól czosnkowo-ziołowa do smaku

Jak przygotować

Liście szpinaku dusimy chwilkę na rozpuszczonym maśle, doprawiamy solą czosnkowo-ziołową. Studzimy, dodajemy pokrojony ser, mieszamy ze szpinakiem. Farsz układamy na naleśniku, składamy na pół i kroimy na połowę. Rozgrzewamy na patelni grillowej oliwę i układamy na niej naleśniki, grillujemy z obu stron. Dekorujemy świeżymi liśćmi szpinaku, podajemy do grillowanego naleśnika sok pomidorowy.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Damsko męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Przepis

Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas:

Zadanie

Pomysłowe grillowanie z Apetiną

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Grillowane pierogi z zie...

info 2013
Blog: bistro mama
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski