Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Cezar z grillowanym kurczakiem w grahamce

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • bułka grahamka 1
    • pierś z kurczaka 120 g
    • olej 1 łyżeczka
    • sałata najlepiej rzymska)(3 listki
    • masło 1 łyżeczka
    • sos Worcester kropla
    • mielona papryka szczypta
    • anchois 1 filecik
    • czosnek 1/4 ząbka
    • parmezan 10 g

Jak przygotować

Filet kurczaka umyj, osusz i dopraw z obu stron solą i pieprzem. Posmaruj olejem i zgrilluj (lub usmaż). Anchois i czosnek drobno posiekaj. Wymieszaj z masłem, sosem Worcester i papryką. Dopraw odrobiną pieprzu. Bułkę przekrój na pół i ułóż na grillu, aż stanie się przyjemnie chrupiąca. Gdy będzie gotowa, posmaruj ją sardelowo-czosnkowym masłem. Na dolnej części bułki rozłóż sałatę. Na niej ułóż kurczaka. Parmezan zetrzyj za pomocą obieraczki do warzyw i rozłóż na kurczaku. Przykryj górną częścią bułki i podaj.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
magda-silverteaspoon.blogspot.com

Przepis

Cezar z grillowanym kurczakiem w grahamce

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Moje włoskie śniadanie

info 2013
Blog: okolicepalnika.blox.pl
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Przekąski