Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Bajgiel ze szparagami i jajkiem w koszulce

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • bajgiel lub inna bułka 1
    • sera żółtego 2 plasterki
    • zielonych szpargów 6 szt
    • jajko 1
    • szczypiorku garść
    • masła Lurpak 1 łyżeczka
    • soli i cukru szczypta
    • octu 1 łyżka

Jak przygotować

Bajgiel przecinamy na pół i smarujemy obie połowy masłem. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy bułki z obu stron. Z zielonych szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (ok 4-5 min). W małym garnuszku gotujemy wodę. Dodajemy ocet i dużą łyżką ""wirujemy"" wodę. Jajko rozbijamy do małej miseczki i wrzucamy do wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy ok 3 min. Szczypiorek siekamy. Na pieczywo wykładamy ser żółty, szparagi, szczypiorek i jajko. Przykrywamy drugą częścią bajgla i szybko zjadamy.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
dogarowmarsz.blogspot.co.uk

Przepis

Bajgiel ze szparagami i jajkiem w koszulce

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Łososiowa kanapka z prze...

info 2013
Blog: kulinarna-fuzja.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Ryby i owoce morza