Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Szalona kanapka z łososiem, awokado i glazurowaną cykorią.

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • z oliwką Chleb orkiszowy
    • liści cykorii kilka
    • miodu łyżka
    • masła Lurpak łyżka
    • dojrzałe awokado jedno
    • łososia sałatkowego 100g
    • małosolny ogórek
    • gruszka 1
    • cytryny sok z połowy
    • czarny pieprz
    • imbiru szczypta
    • mielonej kolendry szczypta

Jak przygotować

Przygotowanie: 1. Łososia i awokado kroimy w drobną kostkę, doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i przyprawami, odstawiamy do lodówki na pół godziny. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy liście cykorii, obsmażamy po obu stronach przez dosłownie parę minut. Następnie dodajemy łyżkę miodu i obtaczamy w nim cykorię. 3. Chlebek przekrawamy na pół i podpiekamy kilka minut w nagrzanym do 180stopni piekarniku przez 10 minut. 4. Na chlebku układamy glazurowane liście cykorii, następnie łososia z awokado. 5. Na wierzchu układamy cienkie paseczki ogórka małosolnego, parę plasterków gruszki. Dekorujemy plastrem cytryny. 6. Na końcu kanapkę polewamy powstałym na patelni karmelem z miodu i świeżo zmielonym pieprzem.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com

Przepis

Szalona kanapka z łososiem, awokado i glazurowaną cykorią.

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Oscypek trochę inaczej

info 2013
Blog: okolicepalnika.blox.pl
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Przekąski