Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Crostini con rafano. Grzanki z masełkiem chrzanowym.

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masło Lurpak 100g
    • chrzanu może byc świeżo starty, może być ze słoiczka)(2 łyżki
    • jajka 2
    • duże kromki chleba 4
    • posiekanego pora 1/2 szklanki

Jak przygotować

Połowę masła roztapiamy na parze. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pozostałe masło łączymy z roztopionym w misce, dodajemy chrzan i ucieramy aż powstanie jednolita masa (ja ucierałam około 10 minut). Następnie wstawiamy masełko na pół godziny do lodówki. Kromki chleba przekrawamy na pół, opiekamy (toster, grill ew. patelnia). Jajka kroimy w ćwiartki. Na każdej grzance rozprowadzamy masełko, kładziemy ćwiartkę jajka i posypujemy posiekanym porem.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
redhead-in-the-kitchen.blogspot.com

Przepis

Crostini con rafano. Grzanki z masełkiem chrzanowym.

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Szalona kanapka z łososi...

info 2013
Blog: www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski