Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Burger “Kołodziej” z grillowanym indykiem

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • sznycel z piersi indyka 120g
    • chleba ""Kołodziej"" 2 kromki
    • mini sałaty rzymskiej 2 liście
    • sera pleśniowego Camembert połowa
    • gruszki połowa
    • czerwonej cebuli połowa
    • masła z suszonymi pomidorami 4 łyżki
    • oliwy z oliwek łyżka
    • soli i pieprzu pół łyżeczki

Jak przygotować

Masło z suszonymi pomidorami Masło, suszone pomidory i rozmaryn wrzucamy do pojemnika i blendujemy. Powinniśmy uzyskać masło koloru czerwonawego z kawałeczkami suszonych pomidorów i rozmarynu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Burger “Kołodziej” Przygotowanie jest na prawdę proste i nie wymagające wiele czasu. Wszystko trwa około 10 minut a smak – niebiański. Na grillowej patelni lekko skropionej oliwą z oliwek grillujemy sznycel z indyka przyprawiony solą i pieprzem około 3 minut z każdej strony. Na tej samej patelni grillujemy czerwoną cebulę pokrojoną w 3 grube plastry i 2 plastry gruszki (krojone wzdłuż) około 2 minut z każdej strony. Z sera Camembert kroimy 2 plastry – jeden z wierzchu drugi od spodu. Robimy tak po to,żeby jedna strona plastra była pokryta białą pleśnią (po to, żeby dało się je zgrillować). Plastry Camemberta grillujemy na patelni około 2 minut tylko od strony pokrytej pleśnią. Dwie kromki chleba przypiekamy na “chrupiąco” (w piekarniku lub na patelni) i smarujemy z jednej strony wcześniej przygotowanym masłem (dość grubo). Na jednej kromce układamy kolejno sałatę rzymską, plastry sera Camembert, sznycel z indyka, plastry czerwonej cebuli i plastry gruszki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba (oczywiście stroną z masłem do dołu). Dobrze jest “spiąć” burgera wykałaczką od szaszłyków, żeby nie rozpadał się podczas podawania czy też przy jedzeniu. Smacznego ! :)

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
PasjaSmaku

Przepis

Burger “Kołodziej” z grillowanym indykiem

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Niezły kwiatek z tej zie...

info 2013
Blog: Kreaturna kuchnia
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski