Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Jajka sadzone na grzankach ze szpinakiem i boczkiem

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Jajka i sery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • jajko 2 szt.
    • chleb żytni ze słonecznikiem 2 kromki
    • szpinak 8 liści
    • masło klasyczne z czosnkiem LURPAK 2 łyżeczki
    • boczek wędzony 4 plastry
    • sól i pieprz czarny do smaku

Jak przygotować

Wycinamy z chleba okrągłe krążki. Plastry boczku wędzonego i krążki chleba obsmażamy z obu stron na złoto na tej samej patelni. W dwa dołki patelni do smażenia jajek sadzonych wkładamy masło, gdy zacznie się topić wpijamy 2 jajka, w pozostałych dołkach układamy liście szpinaku, lekko solimy, przykrywamy pokrywką, trzymamy na ogniu aż jajko się zetnie w zależności od postaci jaką lubimy, ja lubię niezbyt ścięte żółtko a szpinak straci swoją surowość. Grzanki wykładamy, na nich układamy po dwa smażone plastry boczku, szpinak, na wierzchu układamy jajko sadzone. Jajka doprawiamy solą i pieprzem.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Damsko męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Przepis

Jajka sadzone na grzankach ze szpinakiem i boczkiem

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Kanapki z fetą, buraczki...

info 2013
Blog: bistro mama
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Przekąski