Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Grzanki z boczniakami na śniadanie

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Warzywa i grzyby

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • Chleb 2 kromki
    • Pomidory 2
    • Boczniaki 150 g
    • Jajko 1
    • Lurpak Premium Miks Oliwa z Oliwek 2 łyżki
    • Ser cheddar 50 g
    • szczypiorek 1
    • czosnek 2
    • sól,pieprz 1
    • bazylia 1

Jak przygotować

Boczniaki kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki Lurpaka z oliwą z oliwek i podsmażamy na nim boczniaki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut, następnie odstawiamy z ognia i czekamy aż lekko przestygną. Nastawiamy piekarnik na 190C. Pomidory musimy sparzyć i obrać ze skórki. Następni kroimy je plasterki. Kromki chleba smarujemy Lurpakiem i kładziemy na nim pomidory. Posypujemy tosty przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bazylią. W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy do nich boczniaki i delikatnie mieszamy. Masę jajeczno-boczniakową przekładamy na tosty. Posypujemy je startym cheddarem. Wkładamy do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut. Podajemy posypane szczypiorkiem. Smacznego!

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.uzouuzy.blogspot.com

Przepis

Grzanki z boczniakami na śniadanie

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Bruschetta z pastą z ser...

info 2013
Blog: www.kulinarny-blog.pl
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Ryby i owoce morza