Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Torcikowe kanapki

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • chleb tostowy pszenny 8 kromek
    • serek śmietankowy 1 opakowanie
    • szynka konserwowa 6 plastrów
    • masło Lurpak 3 łyżki
    • keczup 1 łyżeczka
    • rzodkiewka 2 sztuki
    • szczypiorek 1 pęczek
    • koperek, natka pietruszki po 1 gałązce
    • sól do smaku

Jak przygotować

- Serek śmietankowy biały doprawić solą, wymieszać. - Odłożyć 2 łyżeczki serka i wymieszać z keczupem. - Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony białym serkiem, położyć szynkę i przykryć drugą kromką posmarowaną masłem. - Na jedną kanapkę użyć 4 kromki chleba, przekładać do wyczerpania składników. - Docisnąć i wyciąć metalową foremką lub ostrym nożem okrągłe torciki - walce. - Boki każdego torcika posmarować również serkiem i obtoczyć w posiekanym szczypiorku. - Wierzch każdej kanapki posmarować w połowie serkiem z keczupem a z białego wycisnąć szprycą ozdobne fale. - Każdą kanapkę udekorować rzodkiewką, czubkami szczypiorku, koperkiem i natką.

Głosuj na przepis i blog

To co kocham

Blog
To co kocham

Przepis

Torcikowe kanapki

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Pełnoziarnista bagietka ...

info 2013
Blog: Pora coś zjeść
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski