Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Mini serniczki z ricotty z figą

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • ser ricotta 500 g
    • cukier puder 3/4 szklanki
    • budyń waniliowy 1 sztuka
    • jajka 3 sztuki
    • skórka z cytryny 1 sztuka
    • herbatniki kakaowe 10 sztuk
    • masło 2 łyżki
    • figi 8 sztuk

Jak przygotować

- Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. - Papier do pieczenia pociąć na kwadraty, wyłożyć nimi blachę do muffinek. - Nałożyć masę herbatnikową, ubić ją na dnie - ja użyłam szklanki dopasowanej dnem do otworów w blasze i mocno uciskając dopasowałam masę do spodu babeczek. Wstawić do lodówki. - Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodawać po jednym jajku i miksować dalej. - Dodać budyń i skórkę z cytryny. Wyłożyć masę serową na herbatnikową. - Piec 15 minut w temp. 180 st.C, po czym wyjąć i położyć figi nacięte na krzyż. - Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze.

Głosuj na przepis i blog

To co kocham

Blog
To co kocham

Przepis

Mini serniczki z ricotty z figą

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Waniliowa pascha wielkanocna

info 2013
Blog: Pora coś zjeść
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery