Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Herbaciano-czekoladowe kule

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • herbatników 260 g
    • masła Lurpak 120 g
    • gorzkiej czekolady 100 g
    • zmielonych orzechów 100 g
    • kakao 2 łyżki
    • mocnego naparu herbacianego 6 łyżek
    • zielonej herbaty w proszku do obtoczenia 3 łyżki
    • kakao do obtoczenia 3 łyżki

Jak przygotować

Masło i czekoladę razem rozpuszczamy i dostawiamy do wystygnięcia. Ciastka kruszymy za pomocą blendera. Dodajemy przestudzone masło z czekoladą, kakao, napar z herbaty i zmielone orzechy. Wszystko razem mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Masę przekładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy masa zastygnie, formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i obtaczamy część w japońskiej zielonej herbacie w proszku, pozostałe w ciemnym kakao.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
bistro mama

Przepis

Herbaciano-czekoladowe kule

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Brownie

info 2013
Blog: Moja Kulinarna Przygoda
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Ciasta i desery