Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Tarta gruszkowo-morelowa

O przepisie

Czas wykonania: pow. 2 godz.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • kruche ciastka 1 opakowanie
    • gruszek 5
    • cukier waniliowy 1
    • masło Lurpak 1
    • mąka 8 łyżek
    • cukier 6 łyżek
    • orzechy włoskie garść
    • sok z cytryny 1
    • drzem morelowy 1

Jak przygotować

Ciastka, cukier, mąkę, cukier waniliowy i masło miele w malakserze na pył. Jeżeli jest za sypie, dodajcie jeszcze masła lub oliwy z oliwek. Konsystencja ma być zwarta ale nie jak na ciasto – nie może dać się wałkować, musi się rozpadać. Następnie wykładam palcami na formę do tarty. Zapiekam w 200 stopniach przez około 10 minut. Gruszki kroję w plasterki, skrapiam sokiem z cytryny układam na cieście, dodaję orzechy. Piekę przez około 20 minut. Wyjmuję i smaruje całość dżemem. Wkładam jeszcze na 10 minut do piekarnika.

Głosuj na przepis i blog

A Bite To Eat

Blog
A Bite To Eat

Przepis

Tarta gruszkowo-morelowa

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Babka wielkanocna

info 2013
Blog: Blog Madame Edith
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery