Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Babka Cytrynowa

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mleka 100 ml
    • proszku do pieczenia 2 łyżeczki
    • masła 200 g
    • jaja 4
    • mąki 2 szklanki
    • otarta skórka z cytryny 1
    • soku z cytryny 15 ml
    • cukru 1 szklanka
    • cukier puder do posypania

Jak przygotować

Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier- miksujemy do podwojenia objętości, następnie dolewamy mleko i sok z cytryny. W oddzielnej misce wsypujemy mąkę, ścieramy skórkę z jednej cytryny i dodajemy proszek do pieczenia. Do masy jajecznej dodajemy miękkie masło - miksujemy, a następnie wsypujemy suce składniki. Wszystko dokładnie miksujemy, a następnie przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 35 minut. Studzimy na kratce, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.sweet-fun.blogspot.com

Przepis

Babka Cytrynowa

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

TARTA JABŁKOWA PIECZONA ...

info 2013
Blog: www.angelika.pomorskie.pl
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski