Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • gorzkiej czekolady 200g
    • masła Lurpak klasyczne)(225g
    • jajka 3
    • cukru waniliowego łyżka
    • mąki 135g
    • cukru pudru 270g
    • łyzeczki soli 1/2
    • Na polewe .
    • masła Lurpak klasyczne)(100g
    • wody 4 łyżki
    • cukru 2 łyzki
    • kakao 3 łyzki

Jak przygotować

Ciasto: Piekarnik rozgrzewamy do 180*C Czekoladę łamiemy na kostki. Masło kroimy w kostkę. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę wraz z masłem, ciągle mieszając. jajka miksujemy razem z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą. Do jajek wlewamy przestudzoną masę czekoladową, chwile mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy po chwili przesianą mąkę. Całość mieszamy rózgą do momentu połączania się składników. Wylewamy ciacho na formę wyłożoną papierem do pieczenia (20x30) i pieczemy na środkowej półce przez ok 30 minut. Polewa: Do rondelka wlewamy 4 łyżki wody, cukier i masło, gdy roztopi się masło dodajemy kakao, Całość intensywnie mieszamy. Polewamy lekko przestudzone ciasto.

Głosuj na przepis i blog

Moja Kulinarna Przygoda

Blog
Moja Kulinarna Przygoda

Przepis

Brownie

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Rozważania o kuchni i ni...

info 2013
Blog: Rozważania o kuchni i nie tylko
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Ciasta i desery