Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Cytrynowe mini babeczki wielkanocne

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • jogurt 150 g
    • jajka 2
    • skórka z cytryny 1
    • mąka 150 g
    • cukier 130g
    • soda pół łyżeczki
    • masło 75 g

Jak przygotować

Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Do roztopionego masła dodajemy jogurt oraz jajka i dokładnie mieszamy. Wsypujemy utartą skórkę z cytryny i dodajemy mąkę, cukier oraz sodę. Całość mieszamy do połączenia składników. Przekładamy ciasto do foremek - babeczek lub muffinków i pieczemy w temperaturze 170 stopni (góra-dół) około 30 minut. Następnie dekorujemy lukrem (cukier puder zmieszany z sokiem z cytryny).

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
chilifiga.pl

Przepis

Cytrynowe mini babeczki wielkanocne

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Sernik z lemon curd

info 2013
Blog: www.chochelka.blox.pl
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery