Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Czekoladowa rozkosz w buraczkach - brownie buraczane

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • gorzkiej czekolady 200 g
    • cukru brązowego 170 g
    • mąki 100 g
    • masła Lurpak 150 g
    • jajka 4
    • laska wanilii 1
    • proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
    • sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki
    • buraków około 250 g
    • mielonych migdałów 200 g
    • kakao do posypania

Jak przygotować

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do niej cukier, ziarenka wanilii i masło. Ostudź. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, migdały, sodę i proszek do pieczenia. Jajka zmiksuj (krótko), dodaj do nich buraczki i ostudzoną czekoladę. Połącz ze sobą wszystkie składniki - mokre i suche. Ciasto przełóż do tortownicy albo żaroodpornej okrągłej formy o średnicy 25 cm. Ciasto piecz przez 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Do posypania ciasta użyj kakao. Świetnie smakuje podane z bitą śmietaną.

Głosuj na przepis i blog

Vege Kika

Blog
Vege Kika

Przepis

Czekoladowa rozkosz w buraczkach - brownie buraczane

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Sernik z Adwokatem

info 2013
Blog: Domowe Wypieki
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Ciasta i desery