Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - paluchy chlebowe z ziołami i parmezanem

O przepisie

Czas wykonania: 45 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • masła
    • masło Lurpak lekko solone 30g
    • masło Lurpak czosnkowe 30g
    • masło Lurpak z oliwą z oliwek 30g
  • ciasto
    • mąka pszenna 1kg
    • świeże drożdże 30g
    • cukier 30g
    • ciepła woda 600ml
    • sól 30g
    • parmezan 100g
    • tymianek, rozmaryn 10g
Lurpak Premium Miks z Oliwą z Oliwek

Jak przygotować

W połowie wody rozpuśćcie cukier i dodajcie drożdże, odstawcie na kilka minut. Mąkę wysypcie na stolnicę, dodajcie sól, w środku zróbcie zagłębienie. Dodajcie drożdże, połączcie z mąką i wlejcie resztę wody. Dodajcie parmezan i zioła. Zagniećcie ciasto, uformujcie kulkę. Natnijcie z wierzchu nożem, zostawcie do wyrośnięcia. Jak podwoi objętość, zagniećcie ponownie. Rozwałkujcie na placek o grubości ok. 1 cm i dł. 30 cm. Obsypcie mąką i pokroicie na paski o szer. ok. 1 cm. Przełóżcie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawcie na 1/2 h do wyrośnięcia. Pieczcie 10-12 min w temp. 200'C. Wyśmienicie smakują z różnymi rodzajami masła. Smacznego!

2012 3 336

Głosuj na przepis i blog

eintopf

Blog
eintopf

2012 2

Przepis

paluchy chlebowe z ziołami i parmezanem

Zadanie

Domowe pieczywo

Ranking przepisu

miejsce: 3
punkty publiczności: 81
punkty jury: 40

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Bułeczki kasztanowe

info 2012 4 146
Blog: La comida
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Zapiekanki i pizze